5 oktober 2014
15:00

Värö United

Referat: Varbergs GIF - Värö United

Efter lite förvirring kring speldag och missade meddelanden till bortalaget var det så dags för den avslutande matchen i P11 Serie A, hemma (fast idag bortaplan) mot Värö.

Vid förra mötet blev resultat och spel lite darrigare än förväntat från vår sida och endast uddamålsvinst. Det tog vi med oss i denna match och diskuterade igenom i omklädningsrummet. Inga resultat skulle tas för givna och vi skule gå in "minst 100%" från start.

Så blev också fallet i matchens inledning. Vi tog direkt kommandot och kunde hålla bollen fint inom laget och rullade upp bollen i flera anfall. Det dröjde knappa 4 minuter innan vi kunde sätta in 1-0. Vi fortsatte att spela på diciplinerat och gav inte bort några chanser och kom till många avslut där vi flera gånger sköt över med Värös något lättare bollar än vi är vana vid. Vi hittade dock målet ytterligare 3 gånger innan halvtid.

Vi diskuterade i halvtid att vi går in med "0-0" i tanken för att inte slappna av utan fortsätta kämpa. Och det gjorde grabbarna bra. Vi gick in med en 4-0 ledning och gav verkligen allt i både närkamper och löpningar och fortsatte ösa in mål. Vi kunde på ett magnifikt sätt genomföra matchen med glädje från alla killar och gör totalt 6 mål i andra halvlek och lyckas (även om de var hyfsat nära ett Värömål i slutet som Isak fick räddat) hålla nollan till en välförtjänt 10-0 seger.

Mycket roligt att alla är delaktiga i målgörandet allt från målvaktsutrullningar, backuppspel till avslut via genomtänkta passningsvägar. Vi gör även mål på hörnor och inlägg och noterar att vi har inte mindre än 7 olika målgörare i protokollet.

Tack till grabbarna för en mycket väl genomförd match. Tack också till Värö för att ni fixade spelplats nu när vi inte kunde vara på Vallen denna dag och tack till våra supportar som alltid ställer upp!